Smink

Upptäck nyttiga tips och råd om smink

Brasiliansk vaxning - fakta och tips

Brasiliansk vaxning är en populär typ av vaxning. Många upplever en känsla av ”renhet” efter att ha avlägsnat sitt könshår. Du bör dock vara medveten om risken för svampinfektioner.

Brasiliansk vaxning är en del av intimvaxningen – man tar bort allt könshår både runt könsorganen och ner mot analöppningen. Enligt många salonger har denna typ av vaxning blivit populär under senare tid; närmare bestämt under de senaste fem åren.

Brasiliansk vaxning salong

Brasiliansk vaxning sker nästan uteslutande på salong, men det går att genomföra brasiliansk vaxning hemma förutsatt att man är två som vaxar varandra. Det har att göra med att det är svårt att komma åt de intima områdena runt könsorgan och anus helt på egen hand. Brasiliansk vaxning för män, killar, kvinnor och flickor är ungefär lika populär.

Info om brasiliansk vaxning på blogg och nätbilder

Nätet vimlar av bloggar och bilder på brasiliansk vaxning. Där kan du få tips och råd om efterbehandlingar och krämer som lindrar smärtan efter vaxningen. Vaxning i allmänhet ökar risken för svampinfektioner; en risk som kan reduceras med krämer. Fråga också din salong om råd – i de flesta vaxningar ingår en efterbehandling i svampförebyggande syfte, men det är bra att upprepa denna flera gånger hemma.

De flesta vaxningar kostar några hundralappar och tar inte mer än 10-15 minuter att genomföra.

Reklamlänkar