Smink

Upptäck nyttiga tips och råd om smink

Köpa smink - fakta och tips

Tänk till lite extra innan du ska köpa smink på nätet. Trots att produkterna håller hög kvalitet blir många besvikna på sminkprodukter som de köpt online.

Att beställa smink via nätbutiker är vanligtvis ett säkert kort. Som konsument har du samma rättigheter på nätet som i en vanlig butik (bl.a. vad gäller öppet köp och ångerrätt). Trots allt finns det en del saker du bör rikta din uppmärksamhet mot i samband med näthandel.

Innan köp av smink online

Att handla på nätet innebär en ökad risk i många avseenden. Du som köper smink online bör därför tänka på följande:

  • Ser sminket fint ut på bild? Tänk på att färgerna på webbutikernas exempelbilder kan avvika mycket från hur sminket ser ut i verkligheten. Prova därför alltid en okänd sminkprodukt i vanlig butik - innan du beställer den över nätet.
  • Läs recensioner av den sminkprodukt du ska köpa. Vad tycker andra konsumenter? Det finns gott om forum på nätet.
  • Läs igenom villkoren för retur och ångerrätt. Vanligtvis är villkoren desamma vid köp av smink online. Men ibland döljer sig dolda avgifter på nätet som du slipper när du köper smink i vanlig butik.
  • Betala om möjligt med faktura – på så sätt slipper du lägga ut pengar ifall du skulle ångra dig. Att få tillbaka pengar som man lagt ut på förhand är inte alltid det lättaste.
  • Köp smink på nätet till rabatterat pris; på ett flertal forum hittar du rabattkoder som du kan ha glädje av i valda webbutiker som säljer smink.

Undvik förstagångsköp av smink från utländska nätbutiker. Om du skulle vara missnöjd med produkten kan det vara nästintill omöjligt att returnera varan.

Reklamlänkar