Smink

Upptäck nyttiga tips och råd om smink

Sminktips - fakta och tips

De flesta sminktips rör ögon och eyeliner. Att applicera ögonskugga kräver viss rutin; det viktigaste är att färgerna appliceras i rätt ordningsföljd.

Det finns olika sätt att applicera smink. Syftet med våra sminktips är att du lär dig applicera smink så att livslängden på sminkningen förlängs och dit utseende ”håller” längre. De flesta efterfrågar sminktips för ögonskugga.

ögon

Sminka dina ögon i följande steg:

  • Börja med den ljusaste ögonskuggan och täck ögonlocket hela vägen fram till en liten bit under ögonbrynet.
  • Fortsätt sedan med den näst ljusaste färgen och måla den här gången från mitten av ögonlocket i riktning utåt. Ögonskuggan ska inte hamna lika nära ögonbrynet denna gång. Övergången mellan färgerna måste bli naturlig och jämn; inga skarpa linjer på vissa ställen och jämna ytor på andra! Med hjälp av en tops blir färgövergången jämn.
  • Avsluta med den mörkaste färgen – den ska hamna i yttre ögonvrån i form av en triangel. Lite av den mörka ögonskuggan kan med fördel läggas på den undre raden fransar; detta kräver dock en större sminkvana och fingertoppskänsla.

Detta sminktips passar bruna gröna ögon, blå ögon, men även sotiga ögon. Ovanstående är att betrakta som ett bra sminktips för fest, då man till vardags kan nöja sig med två färglager istället för tre.

Sminktips eyeliner

Eyeliner kan med fördel läggas direkt på ögonskuggan, men kan också användas enskilt; detta gäller både fasta och flytande eyeliners. Fasta eyeliner kan vara knepiga att få fästa på ögonskuggan – även här krävs fingertoppskänsla för ett fint slutresultat.

Ovanstående sminktips gäller enbart applicering av smink – för inspiration om färgval och design är sminktips från bilder att rekommendera i första hand.

Reklamlänkar