Smink

Upptäck nyttiga tips och råd om smink

Kemisk peeling - fakta och tips

Kemisk peeling bör göras på salong, men den kan också göras hemma. En kemisk peeling på salong kostar runt 1000 kr; ett pris som kan reduceras vid peeling i hemmet.

Tack vare kemisk peeling är det lätt och behändigt att behandla hudbesvär och åldersrelaterade åkommor såsom:

  • Acne
  • Åldersfläckar
  • Fet hud
  • Rynkor

Kemisk peeling är mycket effektiv för reducering av pigmentfläckar och fläckar orsakade av acne. Kombinera alltid kemisk peeling med egenvård i hemmet – annars når inte salongsbehandlingen lika djupt i huden.

Kemisk peel – är det farligt?

I samband med peeling avlägsnas alltid hud i form av döda celler. Detta gör huden känslig för UV-strålning. För att undvika pigmentfläckar är det klokast att göra en kemisk peeling på vinter, vår eller höst för att ansiktet då inte utsätts för några större mängder solljus. Du som trots allt vill göra en kemisk peeling på sommaren måste tänka på att skydda huden med solkrämer.

Kemisk peeling – före och efter

Du som gör kemisk peeling hemma bör tänka på att alltid rengöra huden väl och undvika peeling under och runt ögonen. Efter genomförd peeling bör man skydda ansiktet med olika krämer, eftersom huden då är mera mottaglig för de vitaminer och mineraler som finns i krämerna.

Reklamlänkar